logo-mini

Share

Ciss si imprimarea foto

Va povesteam la un moment dat despre o imprimanta pe care mi-am cumparat-o recent, un Epson Stylus Photo PX810FW. 40 de pagini pe minut negru/color, o rezolutie print pana la 5760 x 1440 dpi si 6 rezervoare externe, pline cu cca. 600 ml de cerneala este pentru utilizarea acasa, mai mult decat suficient. O imprimanta color normala poate printa putin peste 200 de pagini, daca fotografiile sunt echilibrate  din punct de vedere al culorilor. Daca ar fi sa vorbesc in detaliu despre tehnologia de printare, ar trebui sa va spun despre imbinarea celor trei tipuri de cerneala de pe piata Dye, Pigment si Sublimare.

Am printat (de la Craciun pana la Revelion) fotografii pentru ai mei pe gustul fiecaruia. Evident, asta pentru ca am facut poze cu doua aparate (Sony Nex-5 si Nikon D300) la foc continuu. Cred ca numarul lor imi ridica colectia la vreo 100.000. Un lucru stiu sigur, nici cu un astfel de sistem de print nu as putea sa imi fac un back-up. 😀

Instalarea sistemelor CISS este una usoara, mai ales cand vine vorba de imprimantele produse de Epson, HP si Brother. In termeni generali, instalarea se face prin inlocuirea cartuselor originale, cu cartusele sistemului CISS. Aceste cartuse sunt legate de rezervoarele exterioare prin capilarele de silicon.

 

Asadar, fie ca a fost vorba de peisajele pe care o sa vi le arat pe parcurs, de zapada (multa zapada) sau de instantaneele de la Revelion print-ul a fost extrem de usor. De multe ori m-am trezit ca ma intreaba mama: “Auzi, dar imprimanta asta cat poate functiona cu un set de cartuse ?”

Pana in momentul asta nu am avut nici o problema care sa ma trimita urgent in service 😉 Daca ati auzit voi de vreo problema, va rog sa o expuneti in comentarii. Garantia pentru acesta sisteme este de 12 luni de la data achizitionarii lor. Printare placuta a imaginilor din anul ce a trecut!

[CISS and the photo printing]

Alex Mazilu

www.alexmazilu.ro Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba...


7 comments

 • ce frumoasa meserie ai!tine-o tot asa! pupici;-*

 • Frumoase vesti despre galopul tehnologic, insa cat ar costa un astfel de sistem? Dar consumabilele?

 • Avem si noi de pe la jumatatea anului trecut o imprimnta Epson … care are instalat pe ea sistemul asta de cartuse. Am printat extrem de mult color pe ea ( nu fotografii, dar chestii la care trebuie respectat codul de culoare de la prima pana la ultima copie), am reumplut rezervoarele de cateva ori, dar tipareste excelent si suntem super multumiti.

  Bine te-am regasit in 2011!

 • Pingback: Trafic cu Hituri (runda 49) « Blogul lui Teo Negură

  • curs valutar-
  • January 4, 2011 at 3:38 am-
  • Reply

  Nu mai am imprimanta de vreo 4 ani, acu cu diversificarea muncii am nevoie de una … cred ca datorita tie mi-am gasit urmatoarea achizitie

  Multam

 • Pingback: Penalti « Ioan Usca

 • Bine ne revedem in noul an si sper sa fie util articolul… 😉

Leave a Comment