logo-mini

Share

Joia la Divan I

Incepand de saptamana asta, joia vom merge in vizita la Divan. Pentru gurmanzi, bucataria turceasca este o splendida combinatie de arome si ingrediente. Cel mai mult intalnim orez, grau, legume, miel si pui. Bucataria turceasca s-a dezvoltat cel mai mult in secolul al XVII-lea. Se spunea ca sultanul avea la palat sute de bucatari.

Cativa bucatari turci fac din Divan un adevarat bazar al simturilor.

Pentru saptamana aceasta va recomand: humus cu pastrama de vita adusa din Kayseri; acili ezme, portie de rosii tocate asemanatoare cu o zacusca extrem de picanta; maydanoz salatasi, o salata de patrunjel excelenta; o crema groasa de iaurt cu usturoi si mentasoslu patlican, in cazul in care apreciati o mancare de vinete; dolma, sarmalute din orez cu muguri de pin si nu in ultimul rand, lavas, lipia turceasca.

Pofta buna ! 😉

Mai multe fotografii aici.

Divan, Centrul Istoric Bucuresti, Strada Franceză 46-48. Pentru rezervari: 021.312.30.34

divan

Alex Mazilu

www.alexmazilu.ro Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba...


One comment

  • Ce bine arata! 😀

Leave a Comment