Joia la Divan II
Este joi si ne intoarcem in bazarul simturilor din Centrul Istoric. La Divan, aceeasi atmosfera placuta, cu muzica traditionala turceasca in surdina.
Va recomand (inca o data) humus cu pastrama de vita impreuna cu o crema groasa de iaurt cu usturoi si menta (Haydari); un Icli Kofte, o chiftea din bulgur si carne tocata (delicioasa); puteti opta pe de o parte, pentru un soslu patlican (in cazul in care va plac vinetele), dar si pentru un Hunkar Begendi (Sultan’s favorite), miel pe un pat de vinete (fotografia a 2-a); in cazul in care preferati mancarurile preparate din ficat de miel, alegeti un Arnavut Cigeri (se serveste rece); nu in ultimul rand va recomand Beyti Kebap, vita, oaie cu usturoi in lipie turceasca si sos de iaurt.
Pofta buna !
Mai multe fotografii aici.
Divan, Centrul Istoric Bucuresti, Strada Franceză 46-48. Pentru rezervari: 021.312.30.34
Sublim! 🙂
Pingback: Proiecte. Orgolii. Incertitudini | Gabriela Savitsky
Pingback: Amintiri… « lunapatrata
Pingback: Amintiri… « lunapatrata
Divan, categoric unul dintre cele mai bune restaurante de mancare turceasca din Bucuresti!! Tin minte cand l-am deschis si am fost prima oara, nu mi-a venit a crede ca se pot asemenea bunataturi la noi in orasel.
Buna recomandarea…mi s-a deschis apetitul….chiar mi-e foame acum…:(