logo-mini

Share

Joia la Divan III

Turcia se afla la o rascruce de drumuri, culturi si mari imperii (persan, grec, roman, arab si britanic). Anatolia a fost centrul Imperiului Otoman secole de-a randul… Toate influentele se contopesc in preparatele bucatariei turcesti. La Divan simti istoria bazarului simturilor…

Saptamana aceasta va recomand o portie de Beyaz Peynir; o portie de vinete in sos de rosii cu ardei rosu si verde, usturoi, ulei de masline si piper, Patlican Soslu; salata de cartofi, Patates Salatasi si nu in ultimul rand snitelul de dovleac. Priviti a doua fotografie! Este Sac Tava, miel marinat cu orez, copt in sac de legume. 😉

La desert va propun sa alegeti intre doua delicatese: un desert otoman cu lapte, apa de trandafiri si rodii, Gulac si o inghetata turceasca din praf de tulpina de orhidee, Maras Dondurma. Gustul, textura inghetatei si rezistenta la topire sunt calitati pe care o sa le apreciati de la prima degustare. Originea sa este Kahramanmaraş, o zona celebra pentru sortimentele de inghetata.


Pofta buna ! ;)

Mai multe fotografii aici.

Divan, Centrul Istoric Bucuresti, Strada Franceză 46-48. Pentru rezervari: 021.312.30.34

divan

Alex Mazilu

www.alexmazilu.ro Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba...


2 comments

Leave a Comment