logo-mini

Share

Rasarit monocrom

Odata cu lansarea lui NX200, galeria foto digitala Rise and Shine a celor de la Samsung a fost recunoscuta de Guiness World Records. Castigatorii concursului ii regasiti aici. Felicitari tuturor participantilor !

Hugo spunea ca rasaritul este surasul efemer al soarelui…

Stilizat, monocrom sau in cele mai vii culori, rasaritul de soare este unul dintre cele mai fotografiate fenomene. Pentru un rasarit spectaculos fiecare trebuie sa-si foloseasca imaginatia, sa fie creativ. Aveti in vedere expunerea, cu ajutorul ei obtineti alt efect asupra imaginii. Intotdeauna fotografierea unei siluete in rasarit, in contre-jour va crea o atmosfera misterioasa. Acordati o atentie marita balansului de alb, pentru ca atunci cand rasare soarele, caldura luminii variaza. Priviti in jurul vostru atunci cand rasare soarele, cromatica este superba. Aveti grija de ochii vostri si nu priviti direct in soare. Jucati-va cu incadrarea. Ignorati uneori regula treimilor (fotografia se imparte in planuri diferite…). Daca subiectul este incadrat intr-una din cele patru imbinari formate in colturile unui patrat, fotografia va fi una mai echilibrata. Cei care privesc o fotografie, instinctual (se spune), urmaresc cele 4 locatii.

In final, va poate ajuta putin si Photoshop-ul. 😉


[Samsung NX200; No Flash; Exposure time 1/8000 sec; ISO 400; Exposure Compensation 0.0; Lens aperture F.4.5]

[Monochrome sunrise]

Alex Mazilu

www.alexmazilu.ro Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba...


8 comments

 • Frumos!

 • Pingback: Mosule, ce tanar esti!… « lunapatrata

 • Pingback: Trafic cu Hituri (runda 95) « Teo Negură

 • foarte frumos citatul “Hugo spunea ca rasaritul este surasul efemer al soarelui…” ti`as recomanda sa umbli putin la culori…m`a apucat durerea de cat cat am citit postul :) no offence

 • Citind interesantele tale sfaturi, mi-am dat seama ca, desi imi place foarte mult sa fac fotografii, nu stiu absolut nimic despre regulile artei fotografice… Ai putea sa imi recomanzi un tutorial sau niste articole indrumatoare pentru fotografii amatori absolut ignoranti ? Nu ca m-as apuca in mod special de fotografii, dar as vrea sa-mi insotesc articolele cu fotografii macar de buna calitate.
  Multumesc anticipat si mos Nicolae sa-ti aduca ce iti doresti ! :)

 • Zina…
  http://www.alexmazilu.ro/category/ghid-fotografic

  O sa ma ocup si de “schimbarea la fata a blogului” 😉
  soon…

 • Multumesc foarte mult ! Il trec la Bookmarks chiar acum, sa-mi fie la indemana ! :)

 • Pingback: Sympathy « schtiel

Leave a Comment