logo-mini

Share

Romprest – forta miscarii

Daca aici vorbeam despre o forta in detalii, in periplul meu de a intelege cum functioneaza Romprest (cea mai mare firma din domeniul prestarilor de servicii profesionale de curatenie), de data asta pasii m-au purtat la divizia mecanizata, avand posibilitatea sa observ, la fata locului, ce inseamna “forta miscarii”.

Detaliile conteaza atunci cand vorbim despre o companie de dimensiunea Romprest.  Daca personalul mi-a aratat cat de bine isi face treaba, vorbind de un numar de aproximativ 6.000 de angajati, am vrut sa vad si incidenta partii operationale in activitatea zilnica. Asa ca, spre a-mi satisface curiozitatea am decis sa merg “la baza” (asa cum am inteles ca se numeste), aflata undeva spre centura, langa Chitila. Departe de oras am gasit o platforma, intinsa pe o suprafata de ordinul hectarelor care isi respecta statutul de “baza”. Am avut senzatia ca ma aflu intr-un cantonament militar, in stil nemtesc, unde rigurozitatea, alinierea utilajelor in linie (pe categorii) si persoanele care isi fac treaba dupa un program bine implementat m-au surprins in cel mai placut mod.

 Prin obiectivul aparatului de fotografiat am vazut baza operationala astfel…

Cand spui “baza operationala” te gandesti ca ai de-a face cu un parc auto…  (dar, imaginile vorbesc de la sine!). Daca ati vazut Transformers, asta se intampla si aici cu masinariile. “Isi schimba forma” si  pot fi folosite pentru activitati de vara (pentru stropit), trecand apoi spre activitati de iarna (pentru pluguire). Intregul suport logistic ce deserveste activitatii Romprest este deservit/realizat in-house. Sincer, nu am mai vazut o asemenea baza care sa contina: parc rece (utilajele de iarna) si parc cald (utilajele de vara), car wash, service auto, depozite amenajate pentru piese de schimb, materiale consumabile, dotari etc.

Avand in vedere ca sunt peste 600 de utilaje (de talie mica, medie si mare, certificate Euro 4 si Euro 5), este foarte greu de selectat pe care sa o evidentiezi. Numele lor sunt atat de diverse si de multe, incat este imposibil sa ti le amintesti pe toate (stropitoare, portcontainera, autoutilitara, cisterna Reinex) si multe altele.

Ceea ce m-a captivat de-a dreptul este ca tot ce se intampla acolo are legatura si se face numai spre protejarea mediului, (de la utilaje electrice, solutii ecologice folosite pentru curatenia domeniului public – stropit, spalat, dezapezire), pana la alimentarea cu apa (ce se face din puturile proprii de mare adancime), aflate in baza.

Cand veti traversa strazile pe unde a trecut inainte o masina Romprest si a spalat, veti simti o aroma placuta. Este vorba de aroma de pin a detergentului folosit la operatiunea de curatenie.

Mai multe imagini aici.

Data urmatoare, imaginile va vor arata o alta componenta de care Romprest se ocupa in mod special: spatiile verzi. Vor fi surprize la capitolul imagini. 😉

Alex Mazilu

www.alexmazilu.ro Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba...


Leave a Comment