logo-mini

Share

Stingeti lumina

Am vazut un documentar despre modul in care reusim cu brio sa ne batem joc de planeta, chiar foarte des. Totul converge catre necesitatea de a avea mai multa energie electrica. Se vorbea despre Manaus, un oras in Brazilia, pe malul lui Rio Negro, foarte aproape de varsarea lui in Amazon.

Prin Proiectul “Earth Hour” se trage inca o data un semnal de alarma.

In Romania, aici


[Nikon D300; No Flash; Exposure time 1/10 sec; ISO 1000; Exposure Compensation 0.0; Lens aperture F.4.5]

[Earth Hour]

Alex Mazilu

www.alexmazilu.ro Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba...


7 comments

  • Alex-
  • March 26, 2011 at 4:35 pm-
  • Reply

  Salutari,
  Am mai zis-o si prin alte parti…in mare parte mi se pare doar o actiune de fatada bine si asa rau cum e. Personal dupa ce am citit niste rapoarte la ceea ce s-a intamplat anu trecut am ramas cu ideea ca toti deodata ….wrong move my dear . Si daca te gandesti putin devine logic… curentul electric nu poate fi stocat de aceea e aceasta batalie spre a economisi si a produce cat mai mult si cat mai ieftin si atunci cand nu mai e nevoie de multa energie reactoarele, hidro si termo centralele isi reduc activitatea. Ei din cate am inteles eu termocentralele cand isi reduc activitatea isi reduc temeperatura, si dupa ce trec cele 60 de minute si toata lumea aprinde lumina deodata ghici ce se va intmpla? Toate aceste “instrumente” de produs energie electrica vor trebui aduse la randament de 100% foarte repede si asta se face cu un aport de “papa” foarte mare ca daca nu se face tot sistemul CADE! .
  E la fel ca si o teava cu apa sub presiune, daca suntem multi si toti deschidem robinetele deodata …presiunea se va elibera repede si apa va curge din ce in ce mai incet; daca toti inchidem robinetele e riscul sa cedeze conducta.(ca sa nu mai aduc in discutie faptul ca majoritatea lucrurilor din Romania sunt vechi si depasite).putem ajuta pamantul prin mi si sute de metode char si o ora pe zi fara energie electrica dar nu toti deodata.
  Eu va propun o metoda destul de simpla care implica mai putine eforturi la nivel national, global etc si anume becuri ECO http://www.ziare.com/mediu/electricitate/becurile-incandescente-de-75-w-retrase-de-pe-piata-de-la-1-septembrie-1037687 .Sunt de acord cu idei si concepte spre a reduce poluarea si consumul aiurea dar sa nu ne lasam pacaliti. De asemenea nu prea am vazut inplicare si din alte domenii…gen ora pamantului intre orele cutare si cutare ,cumperi o bicileta cu 20% mai ieftin sau ai un dicount la o masina hibrid, lucruri ce polueaza mai putin sau mergi gratis cu miloacele de transport in comun si sunt zeci de exeple cu care as putea continua.
  In concluzie acest eveniment mi se pare cam sec si de fatada dar cum ziceam si la inceput bine ca il avem si asa rau cum e poate de la aceasta initiativa va porni una mai buna si mai eficienta.

  NUMAI BINE!

 • Din pacate, romanul o sa se uite la meci si o sa uite sa stinga becul…

 • Pingback: Totul începe prin a avea încredere în propria persoană | Raza mea de soare

 • Pingback: Realitate « schtiel

 • Pingback: Am nevoie să aud ceea ce inima ta spune despre mine « Gabriela Elena

 • Off-topic: Bucurestiul e una din cele mai poluate capitale din Europa, mi se pare. :(

 • Pingback: Parerea altora. « Portocalamov's Blog

Leave a Comment